Srnčí kýta na paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na paprikách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47582 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
250 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
750 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 462,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín drcený, Majoránka, Paprika červená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na paprikách postup přípravy receptu:
1 | Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Červené papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa, osmahneme z obou stran, přisypeme papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou, zmírníme oheň a zvolna smažíme doměkka. |
3 | Plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme paprikami z pánve a vařenými bramborami. |