Balkánské grilované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánské grilované kuře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kuřecí prsa |
Omáčka | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 dl | Ocet vinný |
2 dl | Olej dýňový |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
4 dl | Pyré rajčatové |
2 dl | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 924,6mg |
Vláknina | 375,7mg |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Med včelí, Ocet vinný, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Hořčice, Olej dýňový, Pyré rajčatové, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balkánské grilované kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky a necháme je zatím stranou. |
2 | Omáčka: Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přilijeme ocet, dýňový olej, worcesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, med a vše smícháme. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, vsypeme cukr, vmícháme hořčici a ještě jednou suroviny zamícháme. |
3 | Kastrůlek se surovinami položíme na sporák. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi tak 10 minut. Hotovou omáčku udržujeme teplou. |
4 | Gril potřeme olejem, nahřejeme na střední teplotu. Na gril naskládáme připravené kousky masa, opečeme z každé strany 4 minuty. Předpečené kousky masa z grilu přeložíme do misky s připravenou omáčkou. Na gril položíme pečící papír, který vidličkou propícháme. Maso vybereme z omáčky, poskládáme blízko sebe na horký gril vyloženým papírem. V pečení pokračujeme ještě přibližně 40 minut. Každých 10 minut maso sundáme z grilu, namočíme do omáčky a vrátíme zpátky na gril. |
5 | Měkké a křupavé maso rozporcujeme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, která nám zůstala a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravená kuřecí prsa na grilu podáváme teplá. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale také rýže. Ke každé porci přidáme čerstvou zeleninu.