Jednoduchý recept

Kuřecí salát s mandarinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47724

Ingredience

250 g Kompot mandarinkový
500 g Kuřecí maso vařené
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 ml Olej rostlinný
12 krajíc Veka
1 stroužek Česnek
40 g Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
9% Sacharidy 31 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 3 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kuřecí salát s mandarinkami postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme po obou stranách. Opečené maso udržujeme teplé.

2

Připravíme si dresink. Do malé misky nakrájíme štěrbák kadeřavý a přidáme mandarinky. Podle chuti přilijeme šťávu z kompotu a důkladně promícháme.

3

Oloupaný prolisovaný česnek v malé misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Okraje každého plátku veky namočíme do česnekového oleje a naskládáme na plech. Ten vložíme do nahřáté trouby a upečeme do křupava.

4

Na talíře rozdělíme mandarinky smíchané se štěrbákem. Do středu naaranžujeme teplé maso, které přelijeme dresinkem. Ke každé porci přidáme dva krajíce opečené veky a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako teplý nebo studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept