Recept

Zeleninový špíz s romanescem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47769
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
Blanšírovaný květák
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Romanesco
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Blanšírovaný chřest
200 g Chřest zelený
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
7,5 dl Voda pitná
Jogurtový dip
2 stroužek Česnek
2 dl Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 špetka Pepř 4 barev
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 377kJ
3% Sacharidy 9 g
6% Tuky 4 g
17% Sodík 336 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zeleninový špíz s romanescem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou citrónové šťávy. Zelený květák romanesco očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní květák a povaříme ho 3-4 minuty, pak ho scedíme a necháme okapat. Pak přivedeme k varu další 3/4 litru vody s 0,5 lžičkou soli a lžičkou másla. Očistíme a omyjeme zelený chřest, 1/3 spodní tvrdé části odřízneme. Zelený chřest povaříme 3-4 minuty. Vyjmeme ho sítem, necháme okapat, pak ho nakrájíme na kousky dlouhé 5-7 cm. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme zešikma na špalíčky dlouhé asi 3-4 cm.

2

Na špejle napíchneme střídavě chřest + cibulku + romanesco, vše opakujeme a tímto způsobem připravíme všechny špízy.

3

Připravíme jogurtový dip: Do misky dáme smetanový bílý jogurt, utřený česnek, sůl, pepř a omytý, drobně pokrájený kopr. Vše dobře promícháme a rozdělíme ho do malých misek.

4

Zeleninové špízy servírujeme s vychlazeným jogurtovým dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept