Džem z angreštu s citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z angreštu s citronovou šťávou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47963 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 412,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 583,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citrony, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petol, Petoza nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z angreštu s citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a nasypeme do kameninové nádoby. Rozvaříme doměkka, prolisujeme sítem a za stálého míchání znovu zprudka povaříme cca 5 minut. |
2 | Petozu smícháme s cukrem, přidáme k ovoci a znovu vaříme cca 5 minut. Na závěr přisypeme petol a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu a ihned odstavíme. |
3 | Horký džem rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zakryjeme celofánem a hlavicí zavíčkujeme. Uchováme na chladném a temném místě. |