Slazený angreštový rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slazený angreštový rosol
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48028 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kg | Angrešt |
1,5 kg | Cukr krystal |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 170g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 399,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Slazený angreštový rosol postup přípravy receptu:
1 | Použijeme nedozrálý angrešt. Plody očistíme a omyjeme. Nasypeme do smaltované nádoby, zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté připevníme na další hrnec plátno, vlijeme na něj celý obsah nádoby a necháme pomalu okapat. |
2 | Zachycenou šťávu svaříme na poloviční množství. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu. Nakonec přisypeme cukr a dál vaříme do zrosolovatění. Rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uzavřeme. Uchováme na temném místě, při nižší teplotě. |