Jednoduchý recept

Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48036

Ingredience

500 g Kapusta růžičková
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
75 g Tvaroh jemný
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 173kJ
6% Sacharidy 21 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 116 mg
59% Bílkoviny 33 g

Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.

2

V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.

3

Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept