Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48036 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
75 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 171,2mg |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 2,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat. |
2 | V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky. |
3 | Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu. |