Koláč s mrkví a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s mrkví a pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48041 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
1 hrst | Slunečnice - semena |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 241,5mg |
Draslík | 252,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 218,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slunečnice - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a příčně nakrájíme na tenká kolečka. Pórek opláchneme studenou vodou a najemno napříč nakrájíme. Mrkev i pórek krátce povaříme v osolené vodě, potom slijeme a necháme v sítu okapat. Potom v míse smícháme a ochutíme pepřem a solí. V misce metlou smícháme smetanu s vejci, podle chuti opepříme a osolíme. |
2 | Kulatou koláčovou formu vypláchneme studenou vodou. Do vlhké formy rozprostřeme listové těsto a vytvarujeme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozložíme smíchanou mrkev s pórkem, zalijeme smetanou s vejci a posypeme semínky slunečnice. |
3 | Koláč pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 200°C. |
Poznámka
Semínka slunečnice můžeme nahradit semínky piniovými.