Salát z mořských plodů Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mořských plodů Ambiente
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48102 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Balsamico ocet |
150 g | Celer řapíkatý |
20 g | Česnek |
200 g | Chobotnice |
200 g | Kalamáry |
20 ks | Krevety tygří |
50 g | Limetková šťáva |
20 ks | Mušle slávky |
300 g | Ocet vinný |
250 g | Olej olivový |
250 g | Olej olivový extra panenský |
120 g | Paprika červená |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata Cherry |
300 g | Rukola |
1 ks | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 616,2mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 190,9mg |
Vitamín E | 11,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer řapíkatý, Česnek, Chobotnice, Kalamáry, Limetková šťáva, Mušle slávky, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Rukola, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mořských plodů Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky. |
2 | Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno. |
3 | Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny. |
4 | Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.