Zajíc se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc se švestkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
480 g | Knedlík kynutý |
30 g | Marmeláda rybízová |
100 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý celý |
12 g | Sůl |
200 g | Švestky |
800 g | Vývar z hovězích kostí |
1500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Sůl, Švestky, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, porce vyskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme celým pepřem, přidáme máslo, podlijeme vývarem, švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zajíce švestkami obložíme. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme vývarem. Nyní do šťávy přimícháme rybízovou marmeládu a dopečeme. |
2 | Porce zajíce rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme švestkovou omáčkou. |