Jednoduchý recept

Vanilková zmrzlina se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 48211

Ingredience

110 g Cukr krystal
1 kávová lžička Cukr vanilka
2 polévková lžíce Puding-vanilkový
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 892kJ
9% Sacharidy 31 g
10% Tuky 8 g
3% Sodík 64 mg
10% Bílkoviny 6 g

Vanilková zmrzlina se smetanou postup přípravy receptu:

1

Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu. Žloutky utřeme s cukrem a 1 lžičkou vanilkového cukru do pěny. Žloutkovou pěnu zředíme smetanou a tuto směs přivedme k varu ve vodní lázni. Směs necháme vychladit na pokojovou teplotu.

2

Než směs vychladne, z bílků, které nám zbyly po žloutcích, vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do vychladlé směsi. Nakonec zmrzlinu necháme alespoň 2,5 hodiny zmrazit v mrazáku.

3

Tuto pochoutku servírujeme zmrzlou, ozdobenou šlehačkou.

Poznámka

V uvedené době přípravy je zahrnuta i doba chlazení. Zmrzlinu podáváme s čerstvým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept