Jablečný koláč se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč se sněhem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4828 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučkový |
250 g | Jablka |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 289g |
---|---|
Cholesterol | 454,2mg |
Draslík | 544,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s máslem, cukrem a žloutkem. |
2 | Těsto rozložíme do dortové nebo koláčové formy a zdvihneme okraj. Jablka oloupeme, rozkrájíme a podusíme s vínem a cukrem dle chuti, nesmí se rozvařit! |
3 | Zchlazená jablka dáme na koláč, pokryjeme tuhým sněhem z bílků a moučkového cukru. |
4 | Zapečeme v mírně vyhřáté troubě. |