Jednoduchý recept

Lasagne se špenátem a rukolou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48288

Ingredience

250 g Lasagne
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 hrst Rukola
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
14% Sacharidy 52 g
23% Tuky 18 g
28% Sodík 565 mg
43% Bílkoviny 24 g

Lasagne se špenátem a rukolou postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme.

2

Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí.

3

Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla.

4

Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu.

5

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept