Jednoduchý recept

Brambory na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48292

Ingredience

750 g Brambory
3 ks Cibulka jarní
250 g Jogurt bílý
1 špetka Kari koření
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
9% Sacharidy 31 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 84 mg
15% Bílkoviny 8 g

Brambory na kari postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Rajčata spaříme pod horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V misce smícháme česnek a kari v 1 dl vody, dochutíme zázvorem.

4

V jiné mice smícháme mouku s jogurtem.

5

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm snažíme 20 minut nakrájené brambory. Potom k nim přidáme rajčata a jarní cibulky, směs česneku s kari kořením a vše krátce povaříme. Nakonec do směsi vmícháme jogurt s moukou a dobře prohřejeme. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept