Holoubátko vycpané husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubátko vycpané husími játry
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Holoubata |
150 g | Játra husí |
1 ks | Kuřecí prsa |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
50 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na přílohu | |
---|---|
50 g | Baby špenát |
1 ks | Lanýž |
100 g | Nudle široké |
1 kávová lžička | Olej lanýžový |
50 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na šampaňskou pěnu | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 489,1mg |
Draslík | 845,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 175,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holoubata, Játra husí, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Baby špenát, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Lanýž, Nudle široké, Olej lanýžový, Rukola, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubátko vycpané husími játry postup přípravy receptu:
1 | Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a směsí potřeme holoubata. Na jednotlivé porce poklademe listy špenátu. Doprostřed vložíme kousek husích jater, potom znovu trochu mleté kuřecí směsi a opět list špenátu. Jednotlivé porce položíme na potravinářské fólie a stočíme z nich pevný váleček. Potom zabalíme do alobalu a zpevníme konce, aby směs nevytékala. Válečky vložíme do vařící vody a ztlumíme plamen. Necháme provářet při teplotě 75 °C celkem 45 minut. Potom odstavíme a válečky rychle zchladíme v ledové vodě. |
2 | V osolené vodě si uvaříme široké nudle. Do pánve vlijeme trochu lanýžového oleje, na kterém opečeme zbytek husích jater. Přimícháme k nim listy špenátu, rukolu a uvařené nudle. Odložíme z ohně a nakonec ještě vložíme plátky lanýže. |
3 | Válečky holoubat rozbalíme z fólie, příčně rozkrájíme a vkládáme na kopečky s těstovinami. Šťávou z masa přelijeme těstoviny. |
4 | Připravíme si šampaňskou pěnu. Rozklepneme si vejce, z kterých použijeme jenom žloutky, bílky odložíme stranou. Žloutky prošleháme ve vodní lázni s vínem, dokud směs nezhoustne. Posolíme, popepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Kopečky šampaňské pěny klademe na holoubata s těstovinami. |