Srnčí játra s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí játra s anglickou slaninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb konzumní |
2 g | Jalovec |
400 g | Játra srnčí |
1 g | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
25 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 242,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Majoránka, Nové koření celé, Strouhanka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Játra srnčí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí játra s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí játra odblaníme a nakrájíme na menší plátky, anglickou slaninu nakrájíme na hranolky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme anglickou slaninu, osmahneme, přidáme játra, orestujeme, přidáme česnek, šunku, podlijeme trochou vína, okořeníme jalovcem, pepřem, novým kořením, majoránkou a krátce podusíme, posypeme strouhankou, dolijeme zbytek vína a dusíme do zhoustnutí. Nakonec osolíme. |
3 | Podáváme s chlebem a sypeme petrželkou. |