Srnčí salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí salát se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48399 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
20 g | Feferony |
30 g | Hořčice |
40 g | Jogurt bílý |
40 g | Majonéza |
1 ks | Masox |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
100 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
25 g | Petržel kudrnka |
20 g | Podravka s bylinkami ochucovadlo |
1000 g | Srnčí kýta |
8 g | Sůl |
25 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 210,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Majonéza, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jogurt bílý, Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Podravka s bylinkami ochucovadlo, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou. |
2 | Před podáváním salát vychladíme v lednici. |