Jednoduchý recept

Chřest s těstovinami a sýrovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48475

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 dl Mléko polotučné
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny konzumní
2 l Voda pitná
125 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
18% Sacharidy 65 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 78 mg
35% Bílkoviny 20 g

Chřest s těstovinami a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, výhonky na délku rozpůlíme, šikmo nakrájíme na delší kousky. Pokrájený chřest dáme do vařící osolné vody, bez pokličky vaříme přibližně 5 minut, až je křupavý. Poté chřest z vody vyjmeme, ochladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

2

Do vařící vody po vaření chřestu nasypeme těstoviny. Uvařené slijeme, necháme v sítu okapat.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, za stálého míchání smažíme a přiléváme mléko. Necháme vařit na mírném ohni 5 minut, poté přidáme sýr a rozmícháme ho. Hladkou omáčku dochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.

4

Šunku nakrájíme na malé kousky, společně s těstovinami i chřestem ji přidáme do omáčky, důkladně promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těstoviny můžeme použít různé, nejvhodnější ale jsou široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept