Džem z hroznů s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z hroznů s červeným vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48488 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
2 kg | Hroznové víno |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 272,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hroznové víno, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem z hroznů s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Hrozny důkladně omyjeme, bobule otrháme, odstraníme stopky, vsypeme do hrnce. Zalijeme vínem, na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí. |
2 | Po zhoustnutí ještě horký džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na tmavém, suchém místě. |
Poznámka
Použijeme červené hroznové víno.