Jablečná povidla s ostružinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná povidla s ostružinami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48651 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 270,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečná povidla s ostružinami postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme do kastrolu, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Ostružiny přebereme, prolisujeme, šťávu přilijeme k jablkové kaši. Přidáme cukr, promícháme a necháme rozpustit. |
2 | Vaříme po částech, ihned naléváme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme, uložíme na temném a suchém místě. |