Recept

Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 48688

Ingredience

Korpusy
200 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 ks Vaječný bílek slepičí
Krém
100 g Cukr moučkový
150 ml Káva turecká
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
100 g Máslo čerstvé
Krokant
50 g Cukr krystal
100 g Mandle
40 g Máslo čerstvé
Na ozdobu
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 860kJ
19% Sacharidy 68 g
59% Tuky 44 g
2% Sodík 36 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem postup přípravy receptu:

1

Dort připravíme tak, že z bílkového těsta upečme tři kruhy v dortové formě, vychladlé je spojíme promazáním připraveného krému, kdy každou krémem natřenou vrstvu posypeme krokantem. Nakonec jednotlivé korpusy spojíme a dáme do lednice vychladit. Dort podáváme studený, jako pohoštění.

2

Příprava krokantu:

3

Nasekáme mandle, pražíme je ve zkaramelizovaném cukru tak dlouho, než začnou vonět. Potom směs necháme vychladnout na talíři a rozdrobíme ji.

4

Příprava krému:

5

Černou kávu smícháme s kukuřičným škrobem, tuto směs povaříme s 50g cukru. Necháme vychladnout.

6

Korpus dortu:

7

Troubu předehřejeme na 100°C. Do vyšlehaných bílků přimícháme opatrně polovinu množství cukru, dobře promícháme, vmícháme ocet. Nakonec vmícháme rychle zbylý cukr, těsto nalijeme do vymazaných dortových forem a necháme 2 hodiny v troubě péct. Po této době troubu vypneme, korpusy necháme ještě hodinu v troubě odpočívat.

Poznámka

Pro slavnostní příležitost.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept