Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48768 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Cuketa |
50 g | Lilek |
80 g | Lišky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 g | Muškátový květ |
40 g | Petržel - nať |
50 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 311,5mg |
Draslík | 300,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 542,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Lilek, Muškátový květ, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a překrojíme napůl. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a zbytek nakrájíme na proužky, kulaté formičky vymažeme máslem, po obvodu vyskládáme zeleninu, posypeme posekanou petrželkou, vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přidáme muškát a vlijeme do formiček asi tak do poloviny, formičky vložíme na vyšší plech, podlijeme vodou, aby voda sahala do poloviny formiček, a v této vodní lázni pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček, posypeme čedarem a vrátíme na pět minut do trouby, aby se sýr trochu zapekl. |
2 | V rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme drobně nakrájenou bílou cibuli, osmahneme, přidáme nakrájené lišky a společně smažíme dohněda. Přilijeme řidší smetanu, trochu vody, osolíme a dusíme, až se tekutina z části vyvaří a omáčka zhoustne. |
3 | Zeleninové košíčky upravíme na talířky a doplníme liškovou omáčkou. |