Papriková polévka s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková polévka s avokádem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 48781 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
120 g | Avokádo |
10 ml | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule červená |
30 g | Citronová šťáva |
4 ks | Garnát obecný |
12 g | Kaviár |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
500 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Rajčatová šťáva |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Salát římský |
6 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 20,7mg |
Draslík | 633,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 179,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Česnek, Citronová šťáva, Kaviár, Okurka salátová, Paprika červená, Rozmarýn čerstvý, Salát římský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková polévka s avokádem postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky bez jadřinců potřeme částí oleje, ogrilujeme, oloupeme, i s případnou vypečenou šťávou vložíme do mixéru, přidáme okurku, cibuli, česnek, přilijeme rajčatovou šťávu, zakápneme zbylým olejem, balsamicovým octem a rozmixujeme dohladka. Vzniklou kaši naředíme vodou, osolíme, opepříme a dáme vychladit. |
2 | Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Salát posekáme najemno, garnáty lehce osmahneme na másle. Doprostřed talířů vrstvíme na sebe nejdřív avokádo a salát, pak garnáta a rozmarýn. Okolo nalijeme vychladlou paprikovou polévku. Nakonec ozdobíme troškou kaviáru. |