Jednoduchý recept

Žampionové ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48785

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
125 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
4 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek
750 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 617kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 9 g
4% Sodík 77 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žampionové ragú postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

3

V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.

4

Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept