Žampionové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové ragú
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48785 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
750 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 652,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové ragú postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. |
3 | V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne. |
4 | Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové noky.