Španělské vrásčité brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské vrásčité brambory
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48886 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské vrásčité brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně omyjeme a očistíme, ve slupce vložíme do hrnce a přilijeme vodu tak, aby v ní brambory byly téměř ponořené. Přisypeme 3 vrchovaté lžíce soli, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Vodu z brambor slijeme, brambory necháme odpařit a na jejich povrchu se vytvoří solná krusta. |
2 | Španělské brambory jsou vynikající příloha k různým druhům smaženého masa a ryb. |