Kompot z čerstvých malin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých malin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48898 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
750 g | Cukr krystal |
3 kg | Maliny |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot z čerstvých malin postup přípravy receptu:
1 | Maliny přebereme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Maliny rozdělíme do sklenic a do 3/4 zalijeme studeným nálevem. Dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.