Nekvašený malinový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nekvašený malinový sirup
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48903 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
15 g | Kyselina citrónová |
2 l | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 217g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nekvašený malinový sirup postup přípravy receptu:
1 | Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. |
2 | Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. |
3 | Necháme znovu projít varem a odstavíme. |
4 | Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Recept je kalkulován na 1l malinové šťávy.