Jednoduchý recept

Nevařený malinový sirup

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48904

Ingredience

1 kg Cukr krystal
1 kg Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 459kJ
8% Sacharidy 28 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Nevařený malinový sirup postup přípravy receptu:

1

Zralé, ale ne příliš měkké maliny přebereme, očistíme a nasypeme do mísy. Přidáme cukr, promícháme a necháme 1-2 dny odstát, až se cukr zcela rozpustí. Poté směs necháme prokapat přes plátno do čistého hrnce.

2

Vzniklý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a tmavém místě.

Poznámka

Maliny, které nám zůstanou na plátnu, můžeme zalít 2.5 dl vody, necháme odstát 2 dny, prolisujeme, přecedíme přes plátno, přidáme 500g cukru, necháme projít varem a rozdělíme do lahví. Zabalené do deky necháme vychladnout a získáme další sirup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept