Losos s citrónovo-medovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s citrónovo-medovým dresinkem
Losos s citrónovo-medovým dresinkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Citrony |
500 g | Cukr krystal |
50 g | Kopr čerstvý |
1 kg | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř červený celý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Sůl mořská |
Na dresink | |
---|---|
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 169g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citrony, Cukr krystal, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř černý celý, Pepř červený celý, Pomeranče, Sůl, Citrony, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Hořčice plnotučná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s citrónovo-medovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěného lososa vykostíme. Černý a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Filety z vykostěného lososa obalíme v drceném pepři, nadrobno nasekaném čerstvém kopru a najemno nastrouhané kůře z omytého citronu a pomeranče. Malou část drceného pepře a kopru si také ještě schováme do dresinku. Obalený filet opatrně zabalíme do potravinářské fólie, jejíž povrch jemně propícháme ostrou špičkou. |
2 | Ve velkém pekáči smícháme sůl a krystalový cukr a rybu vložíme do této směsi a celou ji zakryjeme. Na pekáč s rybou položíme plech, který ještě zatížíme hrncem plným vody. Necháme rybu 24 hodin uležet na chladném místě. |
3 | Připravíme si dresink z kopru a citronu. Do misky vlijeme olej, med a vložíme plnotučnou hořčici. Přilijeme citronovou šťávu. Přidáme zbytek drceného pepře a kopr. Všechno dobře promícháme, aby vznikla hladká emulze. Rybu vyhrabeme ze směsi soli a cukru a opláchneme ve studené vodě. Osušíme ji a nakrájíme ji na tenké plátky. Přelijeme ji dresinkem. V toastovači opečeme toastový chléb a podáváme ho jako přílohu k lososovi. |