Recept

Losos s citrónovo-medovým dresinkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49124

Ingredience

4 krajíc Chléb toastový
1 ks Citrony
500 g Cukr krystal
50 g Kopr čerstvý
1 kg Losos - filety
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř červený celý
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
1 kg Sůl mořská
Na dresink
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,023 kcal
Kilojoule 4 278kJ
47% Sacharidy 170 g
20% Tuky 15 g
4940% Sodík 99 g
104% Bílkoviny 58 g

Losos s citrónovo-medovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Očištěného lososa vykostíme. Černý a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Filety z vykostěného lososa obalíme v drceném pepři, nadrobno nasekaném čerstvém kopru a najemno nastrouhané kůře z omytého citronu a pomeranče. Malou část drceného pepře a kopru si také ještě schováme do dresinku. Obalený filet opatrně zabalíme do potravinářské fólie, jejíž povrch jemně propícháme ostrou špičkou.

2

Ve velkém pekáči smícháme sůl a krystalový cukr a rybu vložíme do této směsi a celou ji zakryjeme. Na pekáč s rybou položíme plech, který ještě zatížíme hrncem plným vody. Necháme rybu 24 hodin uležet na chladném místě.

3

Připravíme si dresink z kopru a citronu. Do misky vlijeme olej, med a vložíme plnotučnou hořčici. Přilijeme citronovou šťávu. Přidáme zbytek drceného pepře a kopr. Všechno dobře promícháme, aby vznikla hladká emulze. Rybu vyhrabeme ze směsi soli a cukru a opláchneme ve studené vodě. Osušíme ji a nakrájíme ji na tenké plátky. Přelijeme ji dresinkem. V toastovači opečeme toastový chléb a podáváme ho jako přílohu k lososovi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept