Jednoduchý recept

Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49144

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1,5 kg Hovězí maso zadní
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 ks Pórek
400 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 903 kcal
Kilojoule 3 778kJ
17% Sacharidy 60 g
165% Tuky 124 g
39% Sodík 784 mg
161% Bílkoviny 91 g

Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem postup přípravy receptu:

1

Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.

2

Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.

3

Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.

5

Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept