Sirup z čerstvých pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z čerstvých pomerančů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49149 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
15 g | Kyselina citrónová |
1 l | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 203,0mg |
Vláknina | 400,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup z čerstvých pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Přes plátno přecedíme do kastrolu nebo nerezové nádoby. Zahřejeme, přisypeme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. |
2 | Poté přidáme kyselinu citronovou a pěnu, která se vytvoří na povrchu, sebereme. |
3 | Šťávu ihned rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně uzavřeme. Uložíme na chladném a tmavém místě. |
Poznámka
Recept je kalkulován na 1l pomerančové šťávy, tomuto přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.