Losos s pomerančovou šťávou a vodkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s pomerančovou šťávou a vodkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
5 g | Kopr čerstvý |
10 g | Křen |
650 g | Losos - filety |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
90 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pomerančová šťáva |
200 g | Pórek |
90 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 774,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Křen, Losos - filety, Pomerančová šťáva, Strouhanka, Sůl, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s pomerančovou šťávou a vodkou postup přípravy receptu:
1 | 70g másla necháme změknout a vyšleháme jej do pěny. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do máslové pěny, přidáme strouhanku, sůl a pepř. Porce ryby osolíme a potřeme připravenou máslovou omáčkou. Poté je přendáme na vymazaný plech. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Kopr nasekáme najemno. |
2 | Zbytek másla rozpálíme a podusíme na něm 9 minut pokrájený pórek. Porce ryby necháme grilovat v troubě 5 minut. Mezitím si smícháme pomerančovou a citronovou šťávu a dáme je vařit, přidáme vodku a maizenu. Necháme mírně zhoustnout, poté vmícháme pokrájený kopr. Grilovaného lososa servírujeme na dušeném pórku, přelitého citrusovou omáčkou. |