Salát se žralokem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát se žralokem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49214 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brambory |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
6 g | Kopr čerstvý |
30 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Žralok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 211,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka), Žralok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát se žralokem postup přípravy receptu:
1 | Salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Petržel, pažitku, kopr a cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, necháme je uvařit ve vroucí osolené vodě a vychladnout. Poté vmícháme k salátu, přidáme bylinky a cibuli. |
2 | Rybu pokrájíme na jednotlivá sousta a přisypeme k salátu. Ocet smícháme s olejem a citronovou šťávou, vzniklým dresingem přelijeme salát. Osolíme a opepříme. Jednotlivé porce ozdobíme trochou smetany. |