Omáčka na těstoviny s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka na těstoviny s jehněčím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49232 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
250 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
700 g | Omáčka na těstoviny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 297,5mg |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 9,9mg |
Vláknina | 82,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 296,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Omáčka na těstoviny mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka na těstoviny s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji. Po pěti minutách prolisujeme k masu česnek a ještě minutu smažíme. Přidáme na kousky nakrájenou cuketu a vše zalijeme omáčkou na těstoviny. Vaříme dle návodu na obalu omáčky. |
Poznámka
Podáváme teplé s těstovinami.