Humr v sýrové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr v sýrové omáčce
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2000 g | Humr |
30 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
1 polévková lžíce | Tabasco |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 510,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 636,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Humr, Sůl, Sýr Čedar, Tabasco, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr v sýrové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vodu přivedeme k varu a humry v ní necháme 20 minut zvolna vařit, poté je vyjmeme a necháme vystydnout. Sýr nastrouháme, petržel omyjeme a nasekáme najemno. |
2 | Máslo rozpálíme, přidáme mouku a mléko. Omáčku zahustíme strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a sojovou omáčkou. Vařeného humra podélně rozpůlíme, vyjmeme tmavé střívko. Řezné plochy polijeme omáčkou a maso necháme krátce zapéct pod rozpáleným grilem v troubě. Ihned servírujeme posypané petrželí. |