Banánové palačinky v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánové palačinky v čokoládě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49343 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
4 ks | Banány |
50 g | Čokoláda hořká |
3 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 855,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánové palačinky v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva. Přilijeme mléko a směs pořádně rozšleháme, abychom se zbavili všech hrudek. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a nalijeme do pánve slabou vrstvu těsta. Smažíme cca 3 minuty, dokud není zespodu dozlatova propečená. Palačinku obrátíme a opečeme i z druhé strany. |
3 | Do žáruvzdorné nádoby dáme nadrobno nalámanou čokoládu, kterou zalijeme smetanou. Obsah necháme pomalu ohřívat, dokud není poleva měkká. |
4 | Do teplé palačinky zabalíme pokrájený banán a přelijeme čokoládovou polevou. Ihned podáváme. |
Už při čtení receptu jsem předpokládala, že podle uvedených gramáží to nemůže klapnout. Mléka jsem musela použít jednou tolik, aby vzniklo řidší těstíčko, z kterého půjdou usmažit palačinky. Kypřící prášek je dle mého názoru zbytečný, přidala jsem jen špetku soli . Oleje jsem použila více než uvádí recept. Tyto palačinky by mi více chutnaly, pokud by byl banán nějak tepelně upravený. Palačinky se můžou ještě i pocukrovat, byly málo sladké, ale někomu to může vyhovovat. Do těstíčka bych více cukru nepřidávala, rády se pak připalují. Za podstatné nesrovnalosti v množství ingrediencí nemůžu hodnotit kladně.