Sirup z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z černého rybízu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49406 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
3 l | Rybíz černý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 484,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 271,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Sirup z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odložíme a necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. |
2 | Přidáme cukr, rozmícháme, přivedeme rychle k varu, pěnu utvořenou na povrchu sebereme a ihned odstavíme. Rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1.5l rybízové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.