Víno z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Víno z černého rybízu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49413 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
750 g | Cukr krystal |
3,5 kg | Rybíz černý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 451,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 253,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Víno z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme vodou. Poté nasypeme do 5l sklenice střídavě s cukrem. Na povrchu rovněž zasypeme cukrem. Sklenici převážeme celofánem a udělíme do něj několik dírek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme stát cca 8 týdnů. |
2 | Poté přecedíme přes plátno a zvolna necháme překapat. Rozdělíme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě. |