Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49421 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 krajíc | Chléb konzumní |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Jíška | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 517,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 409,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba nakrájíme na kostičky. V pánvi chleba nasucho osmažíme dozlatova. Kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
2 | Oloupeme, omyjeme a na kostky pokrájíme brambory. Dáme je do vody se solí a kmínem. Vaříme je přibližně 15-17 minut. Mezitím si v pánvi na 1 lžíci másla usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Když jsou brambory téměř měkké, jíšku přimícháme a vaříme 2-3 minuty. Když je jíška rozvařená, přimícháme vyšlehané podmáslí. Pomalu vaříme další 2-3 minuty. |
3 | Do polévky opatrně rozklepneme postupně 4 vejce a vaříme je 4 minuty. Bílek bude uvařený, ale žloutek uvnitř zůstane tekutý. Nakonec opatrně přimícháme 1.5 lžíce másla, pokrájený kopr, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, zalijeme je polévkou a hned podáváme. |