Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem
Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 49509 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
110 g | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
500 g | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice celá |
0,5 l | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 186,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Skořice celá, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme navinulá jablka – jsou jemně, příjemně nakyslá. Jablka oloupeme, rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky. |
2 | Dáme jablka do hrnce, zalijeme bílým vínem, přimícháme 100 g cukru, citronovou kůru, hřebíček a kousek (lžičku) celé skořice. Pod pokličkou jablka pomalu dusíme 10-15 minut. Potom scedíme přes síto, vývar zachytíme do druhého hrnce. Jablka do vývaru prolisujeme, přidáme dobře promyté hrozinky a dolijeme 1,5 litrem vody. |
3 | Znovu polévku přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 8-10 minut. Podle chuti dochutíme cukrem (10 g), citrónovou šťávou a podáváme. |