Jednoduchý recept

Čerstvé švestky naložené v lihu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49533

Ingredience

3,3 dl Arak
750 g Cukr krystal
5 g Kyselina citrónová
5 dl Voda pitná
3 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 507kJ
23% Sacharidy 81 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Čerstvé švestky naložené v lihu postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme a otrháme stopky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Přisypeme kyselinu salicylovou, necháme vychladnout a přilijeme líh - arak. Poté vložíme připravené švestky a povaříme.

2

Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do sklenic. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím ovoce.

3

Sklenice převážeme celofánem a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Použijeme kyselinu salicylovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept