Recept

Pečené šlejšky se strouhankou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 49620

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krystal
210 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 g Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
Vařené brambory
1 kg Brambory
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
21% Sacharidy 74 g
23% Tuky 17 g
28% Sodík 556 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pečené šlejšky se strouhankou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve vodě (1.2 litr), do které dáme 1 lžičku soli. Vaříme 20-22 minut. Uvařené brambory scedíme, necháme chvíli vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Dáme je na pomoučený vál, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme tužší těsto. Těsto vyválíme na dva válečky o průměru 4-5 cm. Ostrým nožem z válečku nakrájíme 2cm dílky, z nich vyválíme malé šišky - šlejšky. Poklademe je na plech vymaštěný olejem, dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C dozlatova.

2

V pánvi na másle osmažíme dozlatova čerstvou strouhanku, za stálého míchání přidáme cukr krystal. Usmaženou strouhanku dáme do mísy, upečené šlejšky vyklopíme do strouhanky, opatrně promícháme a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept