Jednoduchý recept

Šumavské lívance

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49652

Ingredience

800 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 dl Mléko - podmáslí
1 dl Mléko plnotučné
150 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Mák mletý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 226kJ
19% Sacharidy 68 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 141 mg
26% Bílkoviny 15 g

Šumavské lívance postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Po chvilce slijeme přebytečnou vodu, přidáme 1 dl mléka, 0.5 dl podmáslí, sůl, cukr, vejce a polohrubou mouku. Můžeme přidat buďto mléko nebo více mouky, záleží na vodnatosti brambor. Vymícháme těsto s takovou hustotou, aby se dalo nabírat naběračkou a nalít na pánev, bude polohusté.

2

K pečení použijeme pánev, ve které můžeme smažit bez omastku. Rozpálíme ji na správnou teplotu. Postupně budeme péct lívance tak, že nabereme těsto naběračkou, nalijeme doprostřed pánve a rozetřeme na průměr přibližně 10-12 cm o síle 2-3 mm. Pečeme dozlatova z obou stran přibližně po 1.5-2 minutách z každé strany.

3

Horké lívance na talířích potřeme rozpuštěným máslem a podle chuti je posypeme cukrem a pomletým mákem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept