Sladká zaječí ouška se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká zaječí ouška se skořicí
Sladká zaječí ouška se skořicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 49705 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cukr skořicový |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 415,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká zaječí ouška se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme a necháme hodinu odpočinout. |
2 | Těsto poté vyválíme na tenkou placku, z které rádýlkem vykrojíme menší trojúhelníky (velikost si zvolíme sami). |
3 | V pánvi si rozpálíme olej a "zaječí ouška" na něm smažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme, necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného tuku, posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
S těstem se nám bude lépe pracovat, když bude vál pomoučený.