Jednoduchý recept

Indická kořeněná ryba

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49759

Ingredience

5 ks Chilli paprička
4 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
1 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Koriandr mletý
50 ml Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej z hořčičných semínek
1 polévková lžíce Prášek mangový
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 785kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 202 mg
84% Bílkoviny 47 g

Indická kořeněná ryba postup přípravy receptu:

1

Kapra zbavíme nečistot a nakrájíme na plátky. Poté ho posypeme solí a mletou kurkumou a pokapeme šťávou z citronu.

2

Dohromady zamícháme v misce mletý koriandr, nasekané červené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, hořčici a prolisovaný česnek. Ze zelených papriček a nakrájené cibule vytvoříme pastu.

3

Na pánvi rozpálíme olej a rybí kousky v něm necháme osmažit, dokud nezezlátnou. Poté je vyjmeme na talíř.

4

Na tom samém oleji necháme 2 minuty smažit pastu z cibule a papriček, směs zalijeme vodou a zasypeme práškem z manga a dál smažíme. Do vzniklé směsi přidáme filety a pod pokličkou jemně ohřejeme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept