Recept

Indické červené jehněčí

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49773

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Chilli koření mleté
1 ks Cibule
3 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Garam masala
1 kg Jehněčí maso
100 ml Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 665kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
8% Sodík 152 mg
36% Bílkoviny 20 g

Indické červené jehněčí postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme tuku, opláchneme jej pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na másle společně s kmínem a bobkovým listem. Následně přidáme nakrájené maso a ochutíme solí. Necháme smažit na středně silném ohni, dokud maso nezezlátne.

2

Když je maso zlatavé, zalijeme je trochou vody a uvedeme k varu. Ochutíme namletým fenyklem, zázvorem a chilli. Zakryjeme poklicí a podusíme, dokud není maso měkké. Poté maso zalijeme jogurtem a vaříme 5 minut. Vše dochutíme masalou, promícháme a ozdobíme lístky koriandru. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept