Zapékaný květák po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný květák po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49814 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Květák |
3 polévková lžíce | Paneer sýr |
1 kávová lžička | Pasta česneková |
1 kávová lžička | Pasta zázvorová |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 14,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Květák, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Paneer sýr, Pasta zázvorová, Kořeněné máslo Ghee mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný květák po indicku postup přípravy receptu:
1 | Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka. |
2 | Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr. |
3 | Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat. |
Poznámka
Zapečenou směs ozdobíme rozpůlenými chilli papričkami a lístky koriandru. Česnekovou a zázvorovou pastu můžeme připravit rozmixováním nakrájených ingrediencí se lžičkou vody. Panýr můžeme připravit sražením převařeného mléka syřidlem (např. octem) nebo jej nahradit jiným sýrem podle uvážení.