Špenát s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát s tvarohem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49832 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
5 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
1 kg | Špenátový protlak mražený |
0,3 kg | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Máslo čerstvé, Špenátový protlak mražený, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozkrájíme na drobné kostky. Na pánvi silnou vrstvu oleje a kostky tvarohu na něm osmažíme. Když je tvaroh usmažen, přendáme jej do mísy. Nakrájíme a oloupeme cibuli, zázvor a rajčata. |
2 | Špenát důkladně opláchneme a necháme ho uschnout. Přidáme špetku soli a povaříme ho společně s nakrájeným zázvorem, česnekem a zelenými chilli. |
3 | Špenát vyndáme a rozmělníme ho na jemnou pastu. Na rozpuštěném másle osmahneme cibuli, rajčata a chilli. |
4 | Do omáčky umístíme osmahlý tvaroh, zasypeme garam masalou a necháme vařit, dokud tvaroh nepustí veškerou vodu. Do směsi vložíme špenát a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Ozdobíme máslem a podáváme. |